Ce trebuie sa stiu inainte de achizitionarea unei piscine?
Cum aleg locatia unei piscine?
Ce forma va avea piscina mea?
Care este adancimea apei ?
Din ce este compusa structura piscine mele?
In cat timp este gata constructia unei piscine?
Ce trebuie sa am in vedere dupa constructia unei piscine?
Cum intretin piscina?
Ce substante folosesc?
Cat timp functioneaza sistemul de filtrare?
Cat ma costa intretinerea unei piscine pe timp de vara?
Cum se pregateste piscina pe timp de iarna?
Ce trebuie sa am in vedere primavara la punerea in functiune a piscinei?
Ce trebuie sa stiu inainte de achizitionarea unei piscine?

Inainte de achizitionarea unei piscine trebuie sa stiti ca o piscina inseamna o constructie supusa unor norme si unei legislatii. Va recomandam sa obtineti o autorizatie de constructie de la organele abilitate.

Cum aleg locatia unei piscine?

Pentru o pozitionare corecta trebuie sa aveti in vedere urmatoarele lucruri: spatiul disponibil, sa nu aveti copaci sau arbusti in vecinatatea piscinei, intimitatea dumneavoastra, directia vantului, pozitia soarelui dimineata si la amiaza. De asemenea, aveti in vedere pozitionarea din punct de vedere peisagistic.

Ce forma va avea piscina mea?

Formele comune de piscine sunt de obicei dreptunghiulare, ovale, bob de fasole, rotunde. La cererea clientului se pot realize si alte forme de piscine, in functie de posibilitatile constructive.

Care este adancimea apei ?

Adancimea apei difera de la caz la caz. In cazul piscinelor modulare, adancimea minima este data de inaltimea panoului, iar adancimea maxima poate ajunge pana la 2m. In cazul piscinelor de beton, adancimile minime si maxime nu mai sunt conditionate de panouri. In acest caz se poate ajunge pana la o adancime maxima a apei de peste 4m.

Din ce este compusa structura piscine mele?

In fuctie de tipul de finisaj ales, piscinele Reve pot fi executate din: panouri metalice, cofraje din polistiren cu beton si armatura, beton armat.

In cat timp este gata constructia unei piscine?

In mod uzual, realizarea unei piscine dureaza intre 3 saptamani si poate depasi si 6 luni de zile. Acesti timpi variaza in functie de procesul tehnologic, de tipul de piscina ales, de dimensiunile acesteia si de echipamentele si finisajele alese.

Ce trebuie sa am in vedere dupa constructia unei piscine?

Dupa realizarea unei piscine, va recomandam sa aveti in vedere si executia unei plaje. Aceasta zona va fi folosita pentru asezarea sezlongurilor, de aceea recomandam ca pozitionarea ei sa fie in zona in care soarele este permanent prezent.

Cum intretin piscina?

Pentru intretinerea piscinei trebuie sa aveti in vedere doua aspecte. Tratarea apei cu substante chimice si aspirarea piscinei pentru depunerile de pe pereti sau fund. In functie de sezonul in care ne aflam, odata la cateva zile, piscina trebuie controlata pentru a verifica indeplinirea parametrilor normali de functionare.

Totodata, recomandam ca odata la 6 luni sa fie facuta o revizie generala a echipamentelor.

Ce substante folosesc?

Principalele substante folosite in tratarea apei din piscina sunt clorul (se mai foloseste de asemenea brom sau oxigen activ), pH-, pH+, antialge si floculant.

Clorul este utilizat ca dezinfectant, pH- si pH+ sunt folosite pentru reglarea aciditatii din apa, antialgele previn si distrug formarea algelor in apa iar floculantul conglomereaza particulele fine din apa astfel incat sistemul de filtrare sa le poata retine.

Ca alternative la substantele solide sau lichide, apa de la piscina poate fi tratata folosind echipamente automate cum ar fi: electroliza sarii, hidroliza apei, instalatii cu ozon, lampi cu ultraviolete, ozon, etc.

Cat timp functioneaza sistemul de filtrare?

Sistemul de filtrare al piscinei functioneaza diferit in functie de anotimp. Panoul de comanda al piscinei contine un ceas programator care poate fi setat in functie de necesitatile dumneavoastra. Uzual, sistemul functioneaza 4 ore dupa care urmatoarele 2 este oprit.

Cat ma costa intretinerea unei piscine pe timp de vara?

Un calcul estimativ pentru piscinele private este facut undeva intre 50 Euro si 250 Euro pe luna. Suma depinde foarte mult de volumul de apa, temperatura din ambient, atentia care i se acorda piscinei, sistemul ales de tratare (manual, autmatizat), substantele folosite.

Cum se pregateste piscina pe timp de iarna?

Pentru a incepe pregatirea de iarna se curata piscina, se goleste apa pana la nivelul impus de tipul constructiv, se toarna antialga in apa, se aseaza spargatoarele de gheata pe contur si in zona scarilor, dupa care se recomanda acoperirea piscinei cu o prelata de iarna.

Ce trebuie sa am in vedere primavara la punerea in functiune a piscinei?

Primavara piscina se decoperteaza, se spala si se dezinfecteaza, se umple cu apa, se aspira si se incepe tratarea apei. Procedeul de curatare se repeta pana cand piscina isi capata aspectul dorit.

Ce trebuie sa stiu inainte de achizitionarea unei saune?
Unde asez sauna?
Cat de mare trebuie sa fie sauna?
Cum voi intretine lemnul?
Ce inseamna cromoterapia, aromoterapia sau meloterapia?
Care sunt efectele saunei?
Cum utilizez sauna?
Ce trebuie sa stiu inainte de achizitionarea unei saune?

Saunele sunt disponibile in urmatoarele variante: sauna finlandeza, bi-o sauna, sauna cu sare, sauna cu infrarosii si sauna BWT.

Sauna uscata (sauna finlandeza) functioneaza cu ajutorul unei sobe electrice. Gama de puteri incepe de la 3kW si se termina la 26kW. Pentru sobele mici (3kW-6kW) legatura se face la 220V, pentru celelalte sobe, legaturile se fac numai la 380V.

Bi-o sauna se bazeaza pe dotarea saunei cu o soba cu vaporizare, ce are capacitatea de a produce un climat cu o umiditate crescuta.

Sauna cu sare, dupa cum ii spune si numele, presupune existenta unei cantitati crescute de sare la interior, astfel incat aceasta sa duca la aparitia ionizarii pasive.

Sauna BWT este ultima inovatie a partenerului HELO din Finlanda. Experianta de sauna presupune mai intai aparitia unei umiditati mari in primele 20 de minute, iar ulterior sa se revina la experianta saunei clasice.

Incaperea in care se amplaseaza sauna trebuie sa fie bine ventilata, iar in cazul saunelor private se recomanda montarea unui sifor de scurgere in pardoseala.

Pardoseala saunei va fi intotdeauna finisata cu material spalabil pentru o mai usoara intretinere.

Unde asez sauna?

In mod frecvent sauna este asezata in vecinatatea unei cabine de dus. Motivele sunt diferite: transpirati mult in timpul unei sedinte si vreti sa va spalati rapid sau vreti sa alternati reprizele de sauna cu ceva dusuri reci pentru intarirea organismului.

Cat de mare trebuie sa fie sauna?

Pentru fiecare persoana care intra in sauna trebuie alocati 2 metri cubi de aer.

Cum voi intretine lemnul?

Se recomanda ca lemnul sa fie expus unui grad de umezeala redus, de aceea va sfatuim sa nu spalati interiorul cu apa. In magazinele de specialitate exista preparate pe baza de apa impotriva mucegaiului si a microorganismelor.

ATENTIE!
Sub nici o forma cu folositi lacuri sau alte produse pe baza de alcool la interior.

Ce inseamna cromoterapia, aromoterapia sau meloterapia?

Cromoterapia este cunoscuta ca metoda de relaxare prin lumini puternice.

Aromoterapia este cunoscuta ca metoda de relaxare prin utilizarea uleiurilor volatile.

Meloterapia reprezinta terapia de relaxare prin sunet si muzica.

Care sunt efectele saunei?

Efectele saunei sunt diverse: eliminarea toxinelor din organism, scaderea colesterolului, disparitia insomniilor, curatirea tenului, regularizeaza bataile inimii, activeaza circulatia periferica, intareste sistemul imunitar.

ATENTIE!
In mod obligatoriu, inainte de folosirea saunelor trebuie sa cereti avizul medicului dumneavoastra.

Cum utilizez sauna?

Se recomanda ca durata sedintelor de sauna sa fie de 15 minute. Pentru o sauna eficienta procedeul se repeta de 3 ori. Incepeti progresiv cu incalzirea saunei pana la temperaturi ce pot fi suportate de sumneavoastra. In mod uzual, temperaturile medii acceptate de majoritatea persoanelor ce fac sauna variaza intre 80 si 90 grade Celsius. In momentul in care aerul din saune devine uscat, se toarna putina apa peste pietrele fierbinti. Astfel se vor degaja aburi ce vor umezi atmosfera. La iesirea din sauna se recomanda un dus rece, fara a soca organismul.

Va recomandam ca inainte de utilizarea saunei sa cereti avizul medicului dumnevoastra!.

Ce trebuie sa stiu inainte de achizitionarea unei bai de aburi?
Cum aleg o baie de aburi?
Ce forma aleg pentru baia mea?
Cum intretin incaperea?
Ce solutii pentru relaxare am la dispozitie?
Care sunt efectele unei bai de aburi?
Cum folosesc baia de aburi?
Ce trebuie sa stiu inainte de achizitionarea unei bai de aburi?

Este cunoscuta sub numele de baie turceasca, sauna umeda sau hammam. Baia de aburi functioneaza cu ajutorul unui generatori de aburi conectat la o sursa de curent electric si la o sursa de apa. Temperatura maxima ce se poate seta este de 55 grade Celsius.

Cum aleg o baie de aburi?

Tipul de baie se poate alege in functie de necesitatile dumneavoastra. Daca exista o incapere din beton, aceasta poate fi finisata eventual cu mozaic (ceramica, geluri epoxidice, vopseluri, sticla, etc), se prefigureaza bancutele, se monteaza un generator de aburi, o usa cu fanta pentru aer proaspat si baia de aburi poate fi utilizata.

Va recomandam sa montati in sezutul si spatarul bancutelor cabluri incalzitoare.

In cazul unei incaperi mai mari, se poate alege o cabina prefabricata din acryl. Aceasta se poate monta in orice loc al camerei si poate fi ulterior relocata.

Ce forma aleg pentru baia mea?

Posibilitatile de amenajare sunt multiple si sunt limitate doar de imaginatie.

Cum intretin incaperea?

Dupa fiecare sedinta se recomanda dezinfectarea suprafetelor.

Ce solutii pentru relaxare am la dispozitie?

Generatorul de aburi poate fi dotat cu un dozator de esente asigurandu-se aromoterapia. Interiorul, de asemenea, poate fi dotat cu un sistem de cromoterapie prin leduri sau sistem de muzica pentru meloterapie.

Care sunt efectele unei bai de aburi?

Prin utilizarea bailor de aburi s-a constatat ameliorarea urmatoarelor afectiuni: astm bronsic, tuse, raguseala, expectoratii, dureri reumatice cronice, dureri articulare, etc.

Se recomanda utilizarea saunei umede in cazuri de: insomnii, proasta circulatie a sangelui, piele uscata, tensiune musculara, sensibilitatea la schimbare temperaturii, etc.

Cum folosesc baia de aburi?

Inainte de prima sesiune se recomanda un dus. Sedintele de baie de aburi nu trebuie sa depaseasca 15-20 minute. Incercati sa racoriti organismul cu apa rece sau aer rece fara a-l supune socurilor. Nu treceti de la o baie la alta fara ca inainte sa va fi racorit, altfel puteti risca suprasolicitarea circulatiei. Repetati sedinta de sauna de maxim 2-3 ori.

Ce trebuie sa stiu inainte de achizitionarea unei cazi cu hidromasaj?
Care sunt dotarile standard?
Cum se curata o cada cu hidromasaj?
Care sunt efectele hidromasajului?
Ce trebuie sa stiu inainte de achizitionarea unei cazi cu hidromasaj?

Cazile cu hidromasaj se impart in doua categorii mari. Cazi supraterane sau cazi ingropabile. Modelul suprateran este un sistem usor de instalat si utilizat. El se amplaseaza pe o suprafata in prealabil delimitata si se racordeaza rapid la reteaua electrica. Golirea cazii se face prin cadere libera.

Modelul ingropabil este disponibil in doua variante. Varianta compacta cu skimmer si varianta cu overflow.

Care sunt dotarile standard?

Un spa standard vine echipat cu sistem de recirculare si filtrare a apei, incalzitor electric si iluminare. Optional se pot comanda: cuvertura termoizolanta, sisteme automate pentru tratarea apei, sistem de cromoterapie, precum si alte optionale. Toate aceste sisteme sunt controlate de un panou de comanda.

Cum se curata o cada cu hidromasaj?

Intretinerea unui spa este usoara si rapida. Dupa golirea apei prin cadere libera, cuva se poate spala cu diferiti detergenti. Dupa terminarea operatiunilor de curatare si dezinfectare, acesta se clateste cu apa proaspata dupa care poate fi reumplut si pus in functiune.

Apa din cada cu hidromasaj se poate dezinfecta cu: clor, brom, sau oxigen activ. Prin sisteme complexe de automatizare, apa se poate trata cu ajutorul ozonului, a lampilor cu UV, hidroliza, electroliza, etc.

Care sunt efectele hidromasajului?

Efectele hidromasajului sunt: relaxarea muschilor, calmarea fenomenelor dureroase, combaterea stresului, imbunatatirea circulatiei sanguine, etc.

Meniu