Echipamentele pentru piscine oferite de Reve asigura o functionare impecabila a piscinei, prin recircularea corecta a apei, filtrarea si tratarea sa.

Recircularea si filtrarea apei din piscina

Pentru a beneficia de o apa cristalina si curata, o piscina are nevoie de un sistem de filtrare, corect dimensionat. Sistemele de recirculare sunt concepute dintr-un ansamblu de pompa, filtru si panou de comanda. Cel mai des intalnit filtru este cel cu nisip cuartos, dar in functie de necesitati, exista si variantele cu cartus, diatomee, zeolit, carbune activ, mediu filtrant din sticla, OC-1, etc.

Tratarea apei

Apa din piscina dumneavoastra trebuie sa fie in primul rand igienizata, adica lipsita de microorganisme si impuritati. Pentru o apa curata, este nevoie de tratarea chimica care poate fi efectuata manual sau printr-un sistem automatizat.

Iluminare

Pentru a putea utiliza piscina pe timp de noapte, sunt necesare sistemele de iluminare subacvatice. Posibilitatile sunt multiple: (iluminat fix, incastrat in peretii piscinei) proiectoare cu halogen, proiectoare LED cu lumina rece sau RGB, iluminare prin fibra optica, iluminat fix in afara piscinei: proiectoare cu lumina alba sau RGB fixate pe marginea piscinei si reglate astfel incat sa lumineze apa acesteia. De asemenea se pot realiza sincronizari ale sistemului de iluminat cu un eventual sistem audio, astfel incat luminile sa se „joace” pe ritmurile muzicii preferate.

Incalzirea apei

Incalzirea apei piscinei este foarte importanta, atat pentru piscinele de interior, cat si pentru cele de exterior. Pentru piscinele de interior, temperatura apei este importanta pentru confortul inotatorului. In cazul piscinelor de exterior, o temperatura placuta a apei poate prelungi perioada de imbaiere.

Incinta tehnica

Incinta tehnica este spatiul in care se vor instala toate echipamentele de filtrare si tratare a apei. Aceasta incinta poate fi atat supraterana cat si ingropata. Distanta dintre piscina si incinta tehnica trebuie sa fie mai mica de 15 metri iar spatiul din interior trebuie sa fie suficient de mare pentru a putea permite accesul unei persoane. Aceasta incinta va avea acces la apa si la canalizare, basa cu o pompa pentru ape reziduale, iar in functie de echipamentele de tratare a apei instalate, va trebui sa indeplineasca diverse conditii de dimensiune, aerisire, agent termic etc.

Curatarea piscinei

Pentru curatarea piscinei Reve va propune solutii de automatizare. Solutia cea mai comoda o reprezinta folosirea robotilor de curatare ce functioneaza la tensiuni mici si care sunt dotati cu saci proprii de retinere a murdariei. Robotul introdus in piscina parcurge toata suprafata piscinei, urcand chiar pe pereti, curatand linia de apa, asigurandu-se astfel o curatare completa a piscinei dumneavoastra.