Baia de aburi este reprezentata printr-o incapere termoizolata si hidroizolata, cu mediu controlat din punct de vedere al temperaturii. Temperatura de utilizare variaza intre 45 si 55 grade Celsius, cu o umiditate relativa de pana la 100%.

Din punct de vedere constructiv, acestea sunt proiectate si construite sa reziste la umiditate, sa asigure o cantitate constanta de aburi, iar prin intermediul cromoterapiei si aromaterapiei sa asigure un grad inalt de confort si relaxare.

Baia de aburi ofera aceleasi beneficii ca si cele ale saunei uscate, dar urmand un principiu diferit. Experienta acestui tip de sauna este unica, atat asupra corpului cat si a mintii.

Tipuri constructive de bai de aburi:

  • Bai de aburi prefabricate – Sunt modele standardizate, relocabile, executate din diverse materiale rezistente la apa si temperatura;
  • Bai de aburi personalizate – Aceasta varianta presupune amenajarea unui spatiu existent, intr-o baie de aburi. In functie de posibilitatile constructive, se au in vedere alegerea corecta a mobilierului interior, dimensionarea echipamentelor, alegerea accesoriilor, etc.